Mobile-Harddisk.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Akkoord

Review 1 tot en met 2 (van 2 reviews)
 • paul, dinsdag 22 januari 2019

  Vanwege de wens om gehele disks te encrypten met behoud van snelheid, deze NASsen aangeschaft. Met 100MB/s+ een prima resultaat.
  Minpintjes Qnap:
  Weinig technische kennis bij Qnap Nederland bij twee irritante problemen:
  A) De Iron Wolf IMH gezondheidsmonitor blijft de schijven permanent aanzetten en laten ratelen. Pas na herstel fabrieksinstellingen kwam ik hier van af. deze zijn eigenlijk niet zo nodig omdat er ook als een SMART bewaking aanwezig is.
  B) Het muiswiel in firefox heeft in de menustructuur een 1 op 10 vertraging, die niet aan te passen is. Je scrolt dus als een dubiel om in het hoofdmenu naar beneden te komen. Hierop heeft Qnap geen antwoord, jammer!

  Verder zijn de kunststoffen behuizingen erg gehorig en laten het geluid van de 7200 rpm schijven meer dan duidelijk horen. Een downgrade t.o.v. de metalen behuizingen van de 439ProIIplus series.
  Verder een fijne NAS met twee gigabit aansluitingen, een pittige celeron 3455CPU die zijn taken vloeiend uitvoert, veel instelmogelijkheden.Ook de 4 cameralicenties bij deze modellen zijn erg gul.

  Vraag aan QNAP: wanneer komen er gestripte OSsen uit voor mensen die deze NAS puur als opslag willen gebruiken? Voor multimediazaken is een HT PC in mijn beleving meer geschikt en krachtiger.

 • Mat, woensdag 27 juni 2018

  Ter vervanging van mijn oude trouwe TS219P, die zonder probleem jaren heeft gedraaid. Ik hoop dat de 253Be dezelfde servicetijd gaat bieden. Maar hij draaid als een zonnetje. Gewoon de schijven direct van mijn TS219P in de TS253Be geknald en klaar! Na even de automatische firmware update draaien werkt alles weer. Maar nu een stuk sneller. Hahahahaha.

Review 1 tot en met 2 (van 2 reviews)
Live Chat
Offline.