Mobile-Harddisk.nl uses cookies. Click here for more information. Accept

Displaying 1 to 1 (of 1 reviews)
 • Hendrik, Wednesday 9 August 2017

  Vooraleer ik tot de aankoop van de DS216Play overging, twijfelde ik enorm hard tussen deze versie of de DS216J versie. Toekomstgericht dan toch maar voor dit product gegaan door een iets betere processor en het dubbele van RAM, maar ook door het deskundig advies van Mobile-Harddisk. Het toestel moet dan ook enkele jaren meegaan :-).

  Tot op heden nog geen enkel moment van spijt gehad! Ik moet wel toegeven dat ik alles nog correct moet zetten wegens een drukke periode, maar tot nu toe draaien Audio/Video/Mediaserver (nog niet getest via mobiel/tablet, wel via smart TV), CloudStation server/USB copy zeer vlot. In de toekomst (bij wat meer tijd) kunnen er nog extra zaken bijkomen zoals een VPN verbinding/Pc backup.
  Quickconnect zet ik bewust NIET aan omdat de NAS dan volledig via het internet verbonden is en er dan ook wat kennis nodig is om de firewall en instellingen correct in te stellen voor een veilig gebruik. Denk hierbij ook aan een SSL certificaat zodat alles geëncrypteerd verloopt! Ik heb deze IT kennis allemaal wel, maar ik werk liever via een VPN verbinding om mijn NAS te benaderen.

  Ik gebruik deze NAS vooral voor thuisgebruik en als centraal opslagpunt voor een klein thuisbedrijfje. Backups worden dan genomen via USB Copy naar een externe schijf (die steeds afgekoppeld wordt) en dan nog eens naar de cloud. Zo zijn we altijd zeker dat onze data veilig is.

  Kortom, een zeer goed product dat ik zeker aanbeveel!

Displaying 1 to 1 (of 1 reviews)
Live Chat
Offline.